Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Χ Α Ν Ι Α! ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΤΗ ΘΥΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ!

Nομός Χανίων

Ο Nομός Χανίων καλύπτει το δυτικό τμήμα της Κρήτης. Συνορεύει ανατολικά με το Ν. Ρεθύμνου, ενώ στις άλλες πλευρές του βρέχεται από θάλασσα. Στα Χανιά υπάγονται και τα κατοικημένα νησιά Γαύδος και Γαυδοπούλα, που βρίσκονται περίπου 20 μίλια νότια από τον νομό, στο Λιβυκό Πέλαγος.
Οι κυριότερες πόλεις του νομού είναι τα Χανιά, η πρωτεύουσα του νομού, και το Καστέλλι στην Κίσσαμο. Οι κυριότερες κωμοπόλεις είναι η Παλαιόχωρα και η Κάντανος στο Σέλινο, η Χώρα Σφακίων στα Σφακιά. Ο Nομός Χανίων παρέχει τουριστικές υπηρεσίες και δραστηριότητες όλων των κατηγοριών, ικανοποιώντας όλες τις επιλογές.
 Η πόλη των Χανίων διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα χαρακτηριστικά της, από την εποχή της Ενετοκρατίας ακόμα μέχρι σήμερα.
Chania
Ο Νομός Χανίων χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακά «Λευκά Όρη» και το διάσημο εθνικό δρυμό τους που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων αγκαλιάζει το φαράγγι της Σαμαριάς, το μεγαλύτερο και επιβλητικότερο της Ελλάδας. Περίπου επτά ώρες είναι απαραίτητες για να το διασχίσει κανείς, αλλά η εναλλαγή στο τοπίο και η σπάνια χλωρίδα και πανίδα του φαραγγιού αποζημιώνουν για την προσπάθεια. Υπάρχουν ακόμη και άλλα μικρότερα φαράγγια, τα οποία αξίζει να τα εξερευνήσει ο επισκέπτης (Αράδαινα, Αγία Ειρήνη, Ίμβρος και Πολυρρήνεια), καθώς και πανέμορφα μονοπάτια (Χρυσοσκαλίτισσα-Ελαφονήσι, Παλαιοχώρα-Σούγια, Αγία Ρουμέλη-Χώρα Σφακίων), που καθιστούν το νομό Χανίων δημοφιλή προορισμό μεταξύ των οικοτουριστών από όλο τον κόσμο. Ένα άγνωστο θαύμα της φύσης φιλοξενεί το Ελαφονήσι, το καταπληκτικό δάσος κέδρων. Για περισσότερη δράση, ορειβασία στα Λευκά Όρη (υπάρχουν 4 καταφύγια), αναρρίχηση στις κάθετες πλαγιές των φαραγγιών του Γκιγκίλου και του Θερίσου ή κανό στα φαράγγια του Κλάδου και του Σαπουνά!
Στις παραλίες των Χανίων σμαραγδένια νερά και άσπρη ψιλή άμμος μαγεύουν τους παραθεριστές: Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα, Άγιοι Απόστολοι, Μάλεμε, Καλαθάς, Σταυρός, Πλατανιάς, Κολυμπάρι, Φαλάσαρνα, Αγία Ρουμέλη, Σούγια, Αμμούδι, Φοίνικας, Βότσαλα, Ελαφονήσι, Λουτρό, Άγιος Παύλος, Παχιά Άμμος, Φραγκοκάστελλο και Γαύδος. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Ελαφονήσι: διαθέτει μια μοναδική παραλία με κρυστάλλινα νερά και αμμόλοφους από άσπρη άμμο που θα σας μαγέψει! Η περιοχή λόγω της ειδικής περιβαλλοντικής της αξίας έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο Natura. Απέναντι από την ονομαστή παραλία βρίσκεται το ομώνυμο νησάκι.
Chania
Θρησκευτικές πανηγύρεις και πολιτιστικά φεστιβάλ, που ενδυναμώνουν το δεσμό των Κρητικών με το παρελθόν, διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προς μεγάλη τέρψη ντόπιων και επισκεπτών που απολαμβάνουν την κρητική διασκέδαση! Τα τοπικά προϊόντα κατέχουν εξέχουσα θέση στα πολιτιστικά δρώμενα των Χανίων: γιορτή κάστανου στο Έλος, γιορτή ανθόνερου στο Φουρνέ, γιορτή κρασιού στις Βούβες. Το Μάιο τελείται η εντυπωσιακή αναπαράσταση της Μάχης της Κρήτης, ενώ ο Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά είναι μια έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης. Επιπλέον, πολυάριθμα είναι τα φεστιβάλ, τα συνέδρια και οι αθλητικές εκδηλώσεις (Βενιζέλεια) που φιλοξενούνται στα Χανιά από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο, τα περισσότερα από αυτά στο πανέμορφο υπαίθριο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου (στα ανατολικά της Παλιάς Πόλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου