Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Χοχλιοί με πλιγούρι πολύ νόστιμο και υγιεινό



Υλικά

  • 1/2 κιλό χοχλιοί
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες 
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 γεμάτη κούπα πλιγούρι 
  • αλάτι
  • πιπέρι

Καθαρίζουμε τους χοχλιούς με ένα μαχαιράκι τη τσίπα μπροστά στο κέλυφος και τους βράζουμε με λίγο νερό και πολύ αλάτι για 5-6 λεπτά όχι περισσότερο γιατί δε θα βγαίνουν μετά.
Έπειτα τους πλένουμε με άφθονο νερό και τους αφήνουμε σε σουρωτό να στραγγίξουν.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι ανακατεύουμε και προσθέτουμε τους χοχλιούς.
Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες με το ντοματοπελτέ καλά διαλυμένο μέσα τους, αλάτι και 1/2 κούπα νερό.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και μετά με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τους χοχλιούς και τους βάζουμε σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα 3 κούπες νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε το πλιγούρι ανακατεύοντας΄.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μη μας κολλήσει το φαγητό.
Στο τέλος όταν το πλιγούρι μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τους χοχλιούς, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.Αφήνουμε λίγο να χυλώσει το πλιγούρι τρίβουμε μέσα φρέσκο πιπέρι  και είναι έτοιμο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου