Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Συκιάς Σητείας



Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός Συκιάς Σητείας.
Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από πολλούς Κληρικούς της ευρύτερης περιοχής της Σητείας, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.
Με λόγο θεολογικό και γλαφυρό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο και στην παρακαταθήκη που άφησε στην πρώτη χριστιανική κοινότητα των Ιεροσολύμων και σ’ ολόκληρη την Εκκλησία ο Άγιος Στέφανος και ευχήθηκε όλοι, όπως οι τρεις Μάγοι, να προσκυνήσουμε με ευσέβεια και πίστη τον ταπεινά Γεννηθέντα Κύριο ημών Ιησού Χριστού, που ήλθε στη γη για να αποθανατίσει τη θνητή φύση μας και να την αγιάσει με το ευώδες μύρο της θεότητός Του.
Στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών από τη γύρω περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου