Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

El Greco με κοινωνικό πρόσημο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Η τέχνη είναι για όλους και όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση. Με αυτή την πεποίθηση η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού οργανώνουν επισκέψεις στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και ξεναγήσεις από τους επιμελητές του στις νέες μόνιμες συλλογές, ιδιαίτερα στην αίθουσα Ανδρέα Γ. Καλοκαιρινού, και στην επίσης ολοκαίνουργια περιοδική έκθεση "Ο Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης", ξεκινώντας με τους συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται στις δομές του Κοινωνικού Χώρου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, «Φαγητό με την αγάπη μας»), καθώς και τους τροφίμους του Γηροκομείου των Ιδρυμάτων.

Το πρόγραμμα, που προσφέρεται βεβαίως δωρεάν, θα «τρέξει» όλο το καλοκαίρι και είναι ανοιχτό σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, που μεγεθύνθηκαν μέσα στην κρίση.

Ένα πρωινό στις δροσερές αίθουσες του Μουσείου, μια ξενάγηση σε αυτά που οι καθημερινές έγνοιες έχουν απομακρύνει από το μυαλό, αλλά που μας βοηθούν να αναπνεύσουμε, μια φιλική κουβέντα, ένα καφές κερασμένος στον μικρό κήπο του Μουσείου με καλή παρέα: Το στοίχημα της κοινωνικοποίησης, πέρα από την παροχή βασικών προνοιακών υπηρεσιών, παραμένει αμετακίνητος στόχος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. Το σύνθημα του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων, «Να βγούμε στο φως όλοι και μαζί», παραμένει επίκαιρο και στο κοινωνικό μουσείο, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου